Home » Инициативи

Accordion

Инициативи

П О К А Н А от “Ресурс Системс” ООД

Събитието, организирано съвместно с Факултет по Обществено здраве на МУ-София и Българското академично дружество по Трудова медицина ще се проведе на 09. 11. 2017г. / четвъртък / от 15.00 часа В зала 9 на Факултета по Обществено здраве, МБАЛ „Царица Йоанна“, поликлиничен блок

Теми на семинара:

Защита на тялото и дихателните органи от химични и биологични агенти

Предпазване при работа с цитостатици


Българското академично дружество по трудова медицина за поредна година взе участие по случай отбелязването на Световния ден за безопасност и здраве при работа и се включи в инициативата по даряване и засаждане на дръвче като възпоменание за загиналите работници в трудови злополуки.

Инициатори и организатори на събитието бяха КТ „Подкрепа“ и Българска асоциация труд, здраве и безопасност. Столична община и лично кмета Йорданка Фандъкова като предоставили мястото за тази горичка, поздрави участниците и пожела спорна работа за все по малко трудови инциденти.

Снимков материал от събитието може да видите ТУК


Българското академично дружество по трудова медицина организира семинар на тема: „ОБУЧЕНИЕ И КАЧЕСТВО В ТРУДОВАТА МЕДИЦИНА“, който се проведе на 17.06.2016 г. в аулата на УСБАЛ „Св. Екатерина“, гр. София.

 

Симпозиумът е продължение на решенията от Първата конференция по трудова медицина, работоспособност и безопасност при работа.

 


Българското академично дружество по трудова мудецина е организатор на ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ТРУДОВА МЕДИЦИНА, РАБОТОСПОСОБНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА, която се проведе на 15.05.2015 г. Основните цели на конференцията бяха обединяването на заинтересованите страни за осигуряване на здраве, работоспособност и безопасност при работа чрез добри научноизследователски  практики, академично обучение и законодателни инициативи за профилактика и промоция на професионалното здраве в отговор на предизвикателствата пред работната сила и за социалната им защита.


Българското академично дружество по трудова медицина взе участие по случай отбелязването на Световния ден за безопасност и здраве при работа и се включи в инициативата по даряване и засаждане на дръвче като възпоменание за загиналите работници в трудови злополуки.

Инициатори и организатори на събитието бяха КТ „Подкрепа“ и Българска асоциация труд, здраве и безопасност. Столична община и лично кмета Йорданка Фандъкова като предоставили мястото за тази горичка, поздрави участниците и пожела спорна работа за все по малко трудови инциденти.


Председателят на БАДТМ проф. д-р Невена Цачева, дмн, заедно с проф. д-р Сашка Попова, дм ФОЗ, взе участие във II-та Научно-практическа конференция /13-15 май 2016г./ с пленарен доклад на тема: „Превенция на социално-значимите заболявания в условията на здравна реформа“ организирана от Българския лекарски съюз.

Skip to toolbar